Waarom deze site?

CoMensha , Coördinatiecentrum Mensenhandel, wil met deze actie mensen bewust maken van het onzichtbare leed van de slachtoffers van uitbuiting. Uitbuiting komt vaker voor dan je denkt en niet alleen in de seksindustrie. CoMensha wordt elke dag geconfronteerd met diverse vormen van mensenhandel zoals in de land- en tuinbouw, de horeca, in huishoudelijk werk en de bouw.
De Europese Commissie heeft 18 oktober uitgeroepen tot dag tegen de mensenhandel. Daarom vraagt CoMensha vanaf 18 oktober, 18 dagen lang aandacht voor de mensonterende gevolgen van mensenhandel.

CoMensha is in 2009 gestart met een jaarlijks terugkerende campagne om mensen bewuster te maken van de diverse soorten van mensenhandel en uitbuiting. Met behulp van de slogan ‘Denk eens na over uitbuiting – Sluit je ogen niet voor mensenhandel’ worden publiek, politiek en instanties gewezen op het onzichtbare leed bij slachtoffers. Door middel van e-cards werd in 2009 en 2010 aandacht gevraagd voor de verschillende vormen van mensenhandel. CoMensha kreeg in 2010 de steun van de cabaretier Viggo Waas. Ook dit jaar zet hij zich weer in voor de slachtoffers van mensenhandel.

Deel dit →


recente tweet

kom in actie,stuur een ecard