Scholenactie

MAAKT JOUW FILM NEDERLAND WAKKER?
Maak een film of animatie over mensenhandel en uitbuiting.
Stuur jouw filmpje van maximaal 2 minuten naar ons - CoMensha - toe.
Let op dat jouw film voor 1 mei 2013 bij ons is.
En vergeet niet: de film mag (nog) niet door jou of anderen worden verspreid!
Help mee in de strijd tegen mensenhandel!

Lees hier de regels voor het maken van de film


Scholierenwedstrijd CoMensha: denk na over mensenhandel en maak een animatie, clip of film.

CoMensha roept middelbare scholieren en studenten op animatieclips te maken tegen mensenhandel en uitbuiting. ‘’Denk na over mensenhandel, wat is er erg aan, wat moet eraan gedaan worden en maak er een animatieclip over’’. Dat is de oproep die CoMensha aan jongeren van 15 tot 25 jaar doet. De scholier of student met de beste social media campagne wint een educatieve trip naar Boedapest.

Onzichtbaar leed

Iedere dag vindt er uitbuiting van mensen plaats. Niet alleen in de seksindustrie, maar ook in de land- en tuinbouw, de horeca, de bouw en bij huishoudelijk werk. In 2009 is CoMensha gestart met de sluit-je-ogen-niet campagne die jaarlijks terugkeert, in nieuwe varianten. De slogan ‘Sluit je ogen niet. Denk eens na over uitbuiting’ maakt mensen bewust van mensenhandel in Nederland.

Waarom meedoen?

Met het deelnemen aan de wedstrijd laten jongeren hun stem horen tegen mensenhandel en uitbuiting. Zij leren ook een video/clip/animatie te maken met een boodschap.

Win een educatieve reis naar Boedapest

De jury selecteert de 15 beste inzendingen. Hieruit worden door de jury drie inzendingen gekozen en uiteindelijk ook de winnaar. De beste 3 inzendingen worden getoond op een speciale bijeenkomst die CoMensha organiseert. Daarnaast zal de winnaar of zullen de winnaars worden betrokken bij publicitaire activiteiten rondom de campagne “Sluit je ogen niet”. Ook krijgt of krijgen de winnaar of winnaars een driedaagse educatieve reis (voor maximaal drie personen) naar Boedapest (Hongarije) aangeboden.


Over CoMensha

CoMensha, het Coördinatiecentrum Mensenhandel, is het landelijk meldpunt voor de centrale aanmelding, plaatsing en registratie van (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel. CoMensha organiseert en coördineert de eerste opvang van (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel en zet de hulpverlening in gang. Ook initieert en coördineert CoMensha de verschillende lokale netwerken tegen mensenhandel. Daarin werken alle organisaties samen die een rol spelen in de begeleiding van de slachtoffers.

Wedstrijdreglement

Lees het reglement eerst goed door.

Mocht u vragen hebben neem dan svp contact op met Bernd Timmerman, hoofd Communicatie, b.timmerman@comensha.nl

 

Deel dit →


recente tweet

kom in actie,stuur een ecard